Bygg din karriär via oss!

Vi vill vara din långsiktiga partner i din karriär. I vår rekryteringsprocess ingår alltid möjlighet till coachning för slutkandidaten, allt för att få en så bra och effektiv start från dag ett till att genomgå en positiv och givande process. Vi strävar alltid att vara transparenta och driva processen framåt där du får ständig återkoppling under processens gång.

Befinner du dig i ett vägskäl och är nyfiken på nya utmaningar? Tveka inte att kontakta oss för ett proaktivt möte!

Kontakta oss

Nya utmaningar & utveckling

Har du börjat fundera på vad ditt nästa steg ska bli, men fortfarande inte riktigt bestämt dig? Kontakta oss så tar vi ett förutsättningslöst möte för rådgivning i kring din utveckling. Vi tillsätter roller inom samtliga delar inom ekonomi- och finansfunktioner.

Mervärde & transparens för dig

Vi har lång erfarenhet och är nischade inom ekonomiområdet, det gör att vi kan hålla en hög träffsäkerhet i våra tillsättningar. För oss är det viktigaste att det blir rätt för dig när du byter arbetsplats. Vi vill ge dig en närvarande, förstående och transparent samarbetspartner, det vill säga vi vill vara den bästa tänkbara arbetsgivaren.

Vi har lång erfarenhet och är nischade inom ekonomi, det gör att vi kan hålla en hög träffsäkerhet i våra tillsättningar.

Uppdrag

Tips inför din intervju!

1. Var närvarande under mötet – få fram din bästa sida!

Fysiskt och Digitalt möte:
  • Lägg undan mobilen med skärmen nedåt så att du inte blir störd under mötet. Stäng av ljudet, notiser och vibrationssignalen. Om du måste ha den på, på grund av tex om barnen ringer, förklara gärna det och fråga om det är ok för den andra personen.
  • Se till att du har en neutral bakgrund. När vi använder fejkade bakgrundsbilder kan ljudet påverkas genom att munnen och ljudet inte synkar, vilket kan bli ett störningsmoment. Ställ bakgrunden på ”blur” om du inte har tillgång till en neutral bakgrund.
  • Ta med dig ditt CV samt något att anteckna på och ha det framför dig.
  • Skriv upp dina frågor innan mötet för att inte behöva hålla dem i huvudet och riskera att glömma ställa dem. Frågor visar på intresse och nyfikenhet!

2. Var förberedd – läs igenom annonsen/beskrivningen av uppdraget

Fundera på vilka egenskaper som beskrivs i annonsen. Söker de efter en person som är initiativtagande, strukturerad eller möjligtvis någon med förmåga till god självinsikt? Om du känner igen dig i beskrivningen kan du lyfta någon av dessa egenskaper då du ombeds att beskriva dig själv eller välja synonymer till det som eftersöks.

Viktigt att förbereda ett par konkreta exempel som visar på just dessa egenskaper och gärna från en tidigare arbetsplats. Detta gäller både kompetens och mjuka värden.

3. Förbered vilka dina & utvecklingsområden är

Hur kommer dessa fram? Ge gärna konkreta exempel från en tidigare arbetsplats.

4. Förbered de delar hos dig som är mindre charmerande – visar på självinsikt

Här är nyckeln att visa att man är självmedveten och har självinsikt. Viktigt att förmedla att detta är en sida du jobbar på och är medveten om. Någon av dessa sidor kan säkerligen vara positiva i vissa sammanhang, lyft fram det och var prestigelös.

5. Läs på om bolaget!

  • Något som hänt den senaste tiden kring bolaget i media som kan vara bra att ha koll på?
  • Vad är det övergripande målet företaget arbetar mot?
  • Vad har hänt inom företaget de senaste åren?
  • Klicka dig runt på företagets hemsida och scanna igenom en årsrapport. Ju mer förberedd du är, desto större vilja och engagemang signalerar du att du har.

6. Visa att du är intresserad, ställ frågor kring rollen och bolaget

Att ställa frågor under intervjun visar att du är påläst och engagerad

7. Röst, tonläge och kroppsspråk

Kommunikation är mycket mer än vilka ord du formulerar. Sanningen är faktiskt att en absolut majoritet av de signaler som mottagaren registrerar beror på din röst, ditt tonläge och ditt kroppsspråk. Det är lätt att lägga fokus på exakt vad du ska säga, tänk även på att hur du säger det egentligen är betydligt viktigare. Använd inte svordomar.

Anpassa dig efter mottagaren. Beskriv målande kring kompetens och erfarenhet så att mottagaren har lätt för att förstå vad du kan och har erfarenhet av. Sväva inte iväg för mycket och beskriv inte detaljer som är irrelevanta.

8. Var dig själv!

Sist men inte minst, var dig själv! Desto mer du kan slappna av och vara dig själv desto mer hållbart i längden. Fundera kring vilka förutsättningar just du behöver från din framtida arbetsgivare för att komma till din fulla potential.

”Genom hela rekryteringen hade jag tät och öppen kontakt med Clarify. Bilden av företaget som presenterades stämde väldigt bra överens med verkligheten. Stort plus är att uppföljningssamtal sker efter påbörjad anställning.”

Kandidatupplevelse med Jerry