Är du intresserad av rapportering och regelverk samt gillar projektledning?

Tillbaka till pågående uppdrag
7 november 2018

Är du även driven och trivs i en roll där du får arbeta verksamhetsnära? Välkommen till oss på Redovisning inom Länsförsäkringar Stockholm som består av 8 medarbetare och som ansvarar för bolagets legala redovisning och skatt samt löpande förvaltning av bolagets ekonomi. Här kommer du trivas om du har ett genuint intresse för ekonomi, redovisning och är väl insatt i regelverksfrågor. 

Redovisningsenheten svarar förutom för den löpande redovisningen och bokslut också för bolagets myndighetsrapportering. Myndighetsrapporteringen har kraftigt utökats i och med införandet av Solvens 2. För att upprätthålla en god kvalitet på myndighetsrapporteringen behöver vi förstärka avdelningen med en kvalificerad medarbetare.

Arbetet innebär:

• Att leda, kravställa, dokumentera och kvalitetssäkra arbetet med myndighetsrapportering. 

• Att vara väl insatt i regelverksfrågor och redovisningsstandards (Solvens II, IFRS)

• Att praktiskt projektleda alla rapporter vilket innebär att sätta tidplaner, säkerställa resurser, skriva delar av rapporter samt sammanställa och kvalitetssäkra inför rapportering.

• Ansvara för att bevaka förändringar i regelverk och utreda eventuella konsekvenser.

• Ansvara för att uppdatera instruktioner och processbeskrivningar inom ekonomiområdet.

• Att vara behjälplig i redovisningsenhetens dagliga arbete och periodbokslut i samband med arbetstoppar.

Din bakgrundVi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi med inriktning redovisning/revision, eller motsvarande. Du har goda kunskaper i finansiell redovisning. Erfarenhet av IFRS, Solvens 2 samt projektledning är meriterande. Du är en person med hög integritet och god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift.

Som person brinner du för regelverksfrågor och trivs med att vara samordnare. Du motiveras av utveckling och ständiga förbättringar och ser lätt orsaker och samband. Att du är drivande, ansvarstagande och leveranssäker är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Du är prestigelös, flexibel och har en vilja att utvecklas och lära nytt. Eftersom vi är en liten grupp som arbetar verksamhetsnära är det viktigt att du tycker om att samarbeta med andra, dela med dig av dina kunskaper samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Är det här din nästa utmaning? Välkommen med din ansökan! I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar Stockholm med Clarify. Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten kontakta gärna ansvarig Patricia Jerring på 0704-19 99 04 på Clarify.