Rekryterare som vill vara med och göra skillnad – Välkommen till tretton37!

Tillbaka till pågående uppdrag
5 oktober 2018

Nu var det dags igen att hjälpa tretton37 med att rekrytera ytterligare en stjärna. Den här gången ska vi hitta en person som ska ansvara för rekryteringen i Stockholm och till sin hjälp kommer personen att ha tre personer i teamet. Uppdraget är att hitta en person som ska rekrytera utvecklare till tretton37 med ett helhetsansvar för rekryteringsprocessen och gärna någon som har kreativiteten och har arbetat med olika IT roller. Men framför allt har ett genuint intresse att vilja vara med och göra skillnad.

Det är första gången jag är på deras nya kontor som ligger på Kungsgatan/Sveavägen och det är samma härliga och välkomnande atmosfär som den förra lokalen. Idag träffar jag Leyla som är Regionansvarig och Tony som är HR-ansvarig (för Stockholm och Dalarna) som förklarar att kontoret ska vara en samlingsplats för alla medarbetare, där konsulterna ska kunna landa när de inte är ute på uppdrag. Det har de verkligen lyckats med tycker jag.

Vi sätter oss ner för att gå igenom rollen och de båda betonar att den här rollen är en väldigt viktig del på rekryteringssidan, då personen kommer att ansvara för att hitta nya medarbetare och detta i en tuff bransch. Hur personen kommer att arbeta med sin search och headhunting är upp till personen själv och lika viktigt är det att bygga relationer på ett innovativt och kreativt sätt. De båda instämmer i att deras kultur är lyhörd och kommunikativ och att man tycker det är roligt när man utmanar varandra, att det finns en öppenhet och tillit på företaget. Tony avslutar vårt möte med att säga att personen kommer att få vara med på en mycket spännande resa, där de ska växa och att kreativiteten inte har några gränser hos dem.

När jag lämnar kontoret har jag en bra känsla för vilken person som skulle passa in. Viktigast är att personen ska gilla rekrytering, vara prestigelös samt ha viljan att komma till avslut. Erfarenheten från rekrytering inom IT kommer att vara avgörande samt att ha det där genuina intresset att tänka ”utanför boxen” för att nå ut till potentiella kandidater. Jag tänker att det är en person som har ett vinnande och naturligt sätt att bemöta människor och som förstår värdet av att bygga starka relationer. Även att man idag är aktiv i olika nätverk, är nyfiken och har ett entreprenöriellt tänk. 

När jag googlar på företaget visar det sig att de bland annat vunnit Sveriges bästa arbetsgivare och artiklarna handlar mycket om hur viktiga medarbetarna är och hur de mjuka värdena sätts i fokus. Det finns ett genuint intresse för att ta hand om sina anställda – på riktigt. 

Vad tror du? Skulle det här vara något för dig? Hör av dig till mig, Patricia Jerring, på 0704-19 99 04 alt. patricia@clarify.se så berättar jag mer än gärna om rollen.