Scania söker en Senior Group Financial Controller till deras Koncernstab

Tillbaka till pågående uppdrag
19 oktober 2018

Är du en erfaren koncernekonom som har arbetat i en större koncern? Tycker du om allt från konsolidering till förvärvskalkyler och är dessutom både systemintresserad och systemkunnig? Då är denna tjänst något för dig!

Välkommen till oss på Group Financial Reporting som är ett team på 14 personer inom Scanias koncernstab Corporate Control. Här ansvarar vi för koncernredovisning och konsolidering samt operativ analys av Scaniakoncernen. Avdelningens rapporter går till Scanias företagsledning, styrelse, publikt och moderbolaget Traton AG, vilket ställer stort krav på relevans, kvalitet och leveransprecision. Vi erbjuder Dig ett stimulerande och utvecklande arbete i en trivsam och dynamisk arbetsmiljö. Du kommer ha ett stort kontaktnät inom den centrala ekonomistaben samt bra insyn i Scaniagruppens verksamhet. Du kommer sitta tillsammans med dina kollegor i Södertälje och rapportera till Head of Group Financial Reporting.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

·        Ansvarig för redovisning/rapportering av bolagsförändringar såsom förvärv, fusioner mm i koncernrapporteringen

·        Ansvarig för Scaniagruppens aktieägarregister

·        Arbete med förvärvskalkyler, årsredovisningsarbete, analyser och utredningar

·        Identifiera och implementera processförbättringar

Din bakgrund
För att lyckas i rollen har du god erfarenhet av koncernredovisning från en större internationell koncern. Vi tror att du har ett stort intresse för koncernredovisning ur ett praktiskt, analytiskt och systemlösningsperspektiv. Förmodligen är du civilekonom i grunden med inriktning mot redovisning och ekonomistyrning och är en van användare av Excel. Erfarenhet från SAP-baserat koncernrapporteringssystem är önskvärt.

För att trivas hos oss är du en person som är nyfiken, kommunikativ, lösningsorienterad och har god analytisk förmåga. Du har stort engagemang, är strukturerad och ansvarstagande, då det är självklart för dig att driva arbetet framåt mot uppsatta mål.

Välkommen med din ansökanI denna rekrytering samarbetar Scania med Clarify. Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten kontakta gärna Erika Lantz Paulsen, 070-332 89 98 på Clarify.

Keywords: Financial Controller, Controller, Koncernredovisning, Konsolidering, Södertälje, Söderort, Group Financial Controller