Redovisningsspecialist med koncernredovisningskunskap

Tillbaka till pågående uppdrag
18 oktober 2018

Vi söker dig som är redovisningsekonom med en gedigen erfarenhet av koncernredovisning, till ett långt konsultuppdrag hos vår kund inom försäkringsbranschen. Vi välkomnar dig som finns tillgänglig för start den närmsta månaden, eller som senast i januari 2019. 

Vad du kommer arbeta med
I rollen som Redovisningsspecialist är du delaktig i att redovisningen håller hög kvalitet i enlighet med gällande lagar och regelverk. Som Redovisningsspecialist kommer du att arbeta med hela processen inom redovisningen, från koncernredovisning till rapportering.
Arbetet innebär bland annat: 

·  Solvens II och annan myndighetsrapportering 

·  Delta i arbetet med att upprätta årsredovisning för bolag inom koncernen 

·  Bolagsskatter 

·  Period- och årsbokslut 

·  Upprättande av koncernredovisning 

·  Delta i redovisningsrelaterade projekt 

Vad vi förväntar oss av dig 
Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller motsvarande med inriktning redovisning. Du har minst fem års erfarenhet av redovisning och det är meriterande om du har arbetat inom försäkringsbranschen. Du får gärna ha ett stort intresse av regelverk inom ekonomi, företrädesvis inom IFRS och/eller Solvens II. Det är också meriterande om du har erfarenhet av system-implementering. Lämplig bakgrund är även tidigare erfarenhet från en revisionsbyrå. Du är van att arbeta i moderna affärssystem, är duktig på Excel samt bra på att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. 

Att jobba som konsult på Clarify
Som konsult hos oss på Clarify får du mer uppskattning än du någonsin erfarit. Via vårt unika koncept Clarify Potential och ”The Clarify Way”, kommer vi att ta en aktiv roll i din professionella utveckling där vi erbjuder löpande stöttning och coachning. Självklart erbjuder vi även marknadsmässiga villkor, konsultträffar med olika teman och framförallt spännande uppdrag.

Clarify har en historia som börjar redan på 80-talet, sedan dess har vi rekryterat, hyrt ut och utvecklat chefer och medarbetare. Spetskompetensen är att matcha rätt chef, specialist eller konsult inom ekonomiområdet. Allt vi arbetar med genomsyras av att vi är flexibla, snabbfotade och har höga ambitioner att göra skillnad för både organisationer och individer. Läs gärna mer om oss på www.clarify.se

Din ansökan
Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Vill du veta mer om uppdraget, kontakta konsultchef Ida Hedblom, tel. 0720-23 99 07.

Keywords: koncernredovisning, försäkringsbranschen, redovisningsspecialist, solvens 2, redovisningsekonom, konsult, interimskonsult