Redovisningschef Stadshypotek

Tillbaka till pågående uppdrag
22 februari 2019

Om Handelsbanken

Handelsbanken är en fullsortimentbank med ett decentraliserat arbetssätt och stark lokal närvaro genom landsomfattande kontorsnät. Vi lägger stor vikt vid tillgänglighet och långsiktiga kundrelationer där det personliga mötet med våra kunder är centralt.

Hos oss är kundmötet och det framtida bankkontoret under ständig utveckling. Vi vill erbjuda våra kunder vad de efterfrågar, så snabbt som möjligt. Vare sig de väljer att möta oss på bankkontoret, webben, appar eller telefon. Därför arbetar en stor del av oss med utveckling av nya IT-lösningar och affärslösningar.

Som medarbetare hos oss finns stora möjligheter att utvecklas åt det håll som intresserar dig mest, vare sig du vill bli chef, specialist eller satsa på en internationell karriär. Vi har cirka 400 kontor i Sverige och verksamhet i fler än 20 länder. Vi är en internationell bank med många möjligheter, både för dig som kund och som medarbetare.

Redovisningschef Stadshypotek

Handelsbankens svenska affärsstöd ansvarar för stöd och staber till den svenska kontorsrörelsen. Ekonomifunktionen ansvarar för redovisning, ekonomistyrning, reskontrahantering och skatter inom området. I detta ansvar ingår även redovisningsansvar för dotterbolagen Handelsbanken Finans och Stadshypotek.

Din roll

Till teamet för Stadshypotek söker vi nu en kvalificerad redovisningschef att leda arbetet med redovisning. Bokslut, analys och rapportering för Stadshypotek AB. I rollen ingår personalansvar för 5 medarbetare och ansvar för att leda utveckling av systemstöd och arbetsprocesser inom avdelningen.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:

·        Planera och arbetsleda bokslutsprocessen

·        Ansvara för övergripande analys av bolagets resultat

·        Stötta och handleda medarbetare i det dagliga arbetet

·        Säkerställa tillämpning av redovisningsregelverk inom området

·        Planera och hålla ihop arbete med årsredovisning

·        Leda och driva projekt och utvecklingsarbete

Vårt decentraliserade arbetssätt ger dig som chef stort utrymme att tänka fritt och bidra till verksamhetens utveckling. Du kommer att ingå i ekonomiavdelningens ledningsgrupp där du får möjlighet att se större perspektiv och utvecklas vidare som chef och ledare. Inom Stadshypotek kommer du att möta en stor variation av frågeställningar och får möjlighet att fördjupa din kompetens om finansiering och bolån.

Din profil

Du bör ha följande kvalifikationer:

·        Civilekonom eller motsvarande

·        Minst fem års erfarenhet från ekonomirelaterat arbete inom bank eller kreditmarknadsbolag

·        Kunskap om IFRS regelverk

·        Kunskap om redovisning av värdepapper och derivat i finansieringsverksamhet, gärna från en treasuryfunktion

·        Erfarenhet från arbetsledande roll

·        Erfarenhet från att arbeta i olika ekonomisystem och goda kunskaper i Excel och Access

Vi värdesätter dessa egenskaper:

·        Självgående

·        Handlingskraftig

·        Engagerad

·        Analytisk

·        Intresse för process- och utvecklingsfrågor

·        Ledare

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du ska trivas och utvecklas hos oss. Vi är måna om att skapa effektiva team och värnar om professionalitet och arbetsmiljö. Vi jobbar aktivt för en inkluderande och värderingsdriven kultur där alla känner sig uppskattade, respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro kön, ålder eller ursprung.  

Välkommen med din ansökan

I denna rekrytering samarbetar Handelsbanken med Clarify. Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten kontakta gärna Erika Lantz Paulsen 070-332 89 98 på Clarify.