Senior ekonomiassistent sökes till Tidsam i Stockholm!

Tillbaka till pågående uppdrag
6 augusti 2019

Vi söker just nu en senior ekonomiassistent till Tidsam som är belägen i närheten av Stockholm City. I rollen som senior ekonomiassistent kommer du att arbeta i en bred tjänst där det finns chans till utveckling och varierade arbetsuppgifter. Tjänsten är en konsultrekrytering, vilket innebär att du kommer att vara anställd som konsult på Clarify under 6 månader för att sedan ha stor möjlighet att bli anställd på Tidsam. 

Om Tidsam – Sveriges största tidskriftsleverantör! 

Tidsam är Sveriges största tidskriftsleverantör som ser till att vi konsumenter får tillgång till svenska och internationella tidningar i butik runt om i landet. Tidsam ägs av Bonnier Magazine & Brands, Egmont Publishing, Aller media, Förlags AB Albinsson & Sjöberg. Koncernen har idag ca 180 medarbetare, placerade på distribunalen i Värnamo och huvudkontoret i Stockholm. Omsättningen i konsumentledet är ca 1,5 miljarder kronor och de distribuerar 2 800 titlar som säljs via ca 8 500 återförsäljare i Norden. 

Tidsam präglas av en prestigelös kultur med stort engagemang där samarbete ligger i fokus. Bolaget är i ständig utveckling vilket gör att nyfikenhet och affärsutveckling genomsyrar organisationens gemensamma arbete.  

Dina ansvarsområden 

Som ekonomiassistent på Tidsam är du ansvarig för att sköta avräkningen av de utländska förlagens försäljning. Arbetet innebär registrering och kontroll av både levererad volym från förlagen och den returnerade volymen från återförsäljarledet. Du deltar i löpande bokslutsarbete och ansvarar för avstämningar, och har god kontroll över flöden och processer.

  • löpande registrera och kontrollera de internationella förlagens leverantörsfakturor  
  • löpande skapa kreditfakturor och reglera obetalda kostnader vid avräkningstillfället  
  • Arbeta med process- och systemutveckling kopplat till affärsutveckling 
  • leverera dina egna ansvarsområden inför varje månadsbokslut  

Din profil

Vi tror att du har minst 3–4 års arbetslivserfarenhet inom liknande arbetsuppgifter, är flytande i svenska och engelska samt har kunskap i Excel. Erfarenhet från internationell handel är meriterande. 

Personliga egenskaper 
För att trivas i rollen som ekonomiassistent hos Tidsam är du prestigelös, ansvarstagande och tycker om att arbeta i samarbete med andra och att vara kommunikativ. Det är också till fördel att i kombination med detta trivas med att arbeta självständigt, strukturerat och att vara noggrann. Är du även systemintresserad, har förmågan att vara proaktiv och ser framåt i processen är det också något du kommer att ha nytta för i rollen.   

Om Clarify 
Vårt genuina intresse är människor och vår drivkraft är att skapa framgång för individer och därmed också för våra kunder. Med engagemang och närvaro matchar vi framgångsrikt rätt person till rätt plats. Clarify är ett konsultbolag som specialiserat sig på interimslösningar, rekryteringar och att utveckla chefer och medarbetare.  

Start: Så snart som möjligt
Placering: Stockholm 
Omfattning: Konsultrekrytering, heltid 

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan! I denna konsultrekrytering samarbetar Tidsam med Clarify. Du är varmt välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Fanny Mörk på Clarify, telefon 070-789 8779 eller mail fanny@clarify.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.