Är du HSB Stockholms nya Ekonomiska Förvaltare?

Tillbaka till pågående uppdrag
3 september 2019

Vi söker en Brf Ekonom till HSB Stockholm. Brf Ekonomi är ett vinstdrivande verksamhetsområde med hög ekonomisk kompetens. HSB erbjuder utvecklingsmöjligheter internt, är en trygg och stabil organisation som tar ansvar och lever verkligen efter sina värderingar. HSB månar om sin personal och erbjuder bra personalförmåner, innehållandes bland annat förkortad arbetsvecka. HSB är en värderingsstyrd organisation som jobbar efter visionen att ”vi ska vara den aktör som har det bästa anseendet hos alla våra intressenter när det gäller boendet”, vilket HSB uppnår genom att jobba med både hjärta och hjärna. HSB:s värderingar är grunden i hela verksamheten som skapar möjligheten till att växa och utvecklas. 

Tillsammans med dina 38 nya kollegor innebär tjänsten att självständigt ansvara för ekonomihanteringen av 20–25 bostadsrättsföreningar, följa avtal mellan HSB och kunden samt även utveckla nya och befintliga kundrelationer. På HSB Stockholm får du möjligheten att leverera förvaltning i världsklass i en framgångsrik och utvecklande miljö. Det är en viktig roll att vara rådgivande till de bostadsrättsföreningar du ansvarar för. 

Dina ansvarsområden

·        Kontering av leverantörsfakturor

·        Upprätta årsbudget och årsbokslut

·        Svara för bokföring, reskontra, kassafunktion

·        Upprätta likviditetsbudget och 5-årsprognoser

·        Vara styrelsens bollplank i ekonomiska frågor avseende redovisning,

·        Uttagsbeskattning och momsdeklarationer

·        Deklarationer, inkomst och fastighetsskatt

·        Delta i olika projekt, samt utbilda nya brf -styrelser i ekonomi.

HSB:s kultur och värdegrund passar dig som handen i handsken eftersom du är en person som är nyfiken och drivs av att få ta egna initiativ och arbeta under eget ansvar. Problem ser du som utmaningar och du har alltid en kreativ lösning som bidrar till gemensam utveckling. Produktivitet har du genom ditt utpräglade sinne för struktur och förmåga att organisera och prioritera. Din sociala talang gör att du enkelt skapar nya relationer med kollegor såväl som medlemmar och kunder.

HSB är den mest jämställda arbetsplatsen i fastighetsbranschen och de uppnår sina mångfaldsmål genom att återspegla befolkningsstatistiken i Stockholms län. Det här är en organisation med en stark konstruktiv feedbackkultur som främjar utveckling. Du känner dig mycket motiverad till att bli en del av HSB Stockholm.

Din Bakgrund och erfarenhet

·        Eftergymnasial utbildning inom ekonomi

·        Förståelse för digitala verktyg och system

·        Självständigt redovisningsarbete

·        Erfarenhet från brf

Start: Efter överenskommelse
Placering: Stockholm 
Omfattning: Heltid 

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan! I denna rekrytering samarbetar HSB Stockholm med Clarify. Du är varmt välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Fanny Mörk på Clarify, telefon 070-789 8779 eller mail fanny@clarify.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.