Finsktalande redovisningsekonom sökes till kund i Stockholm

Tillbaka till pågående uppdrag
26 september 2019

Clarify söker dig som vill fortsätta att utvecklas i rollen som redovisningsekonom hos vår kund!

Vi söker just nu en redovisningsekonom till vår kund som är belägen i Älvsjö i Stockholm. I rollen som redovisningsekonom kommer du att arbeta självständigt i ett team om 4-5 personer. Som redovisningsekonom hos vår kund kommer du att under 3-6 månaders tid vara anställd som ekonomikonsult på Clarify för att sedan ha goda möjligheter att anställas hos vår kund.

Om Clarify
Vårt genuina intresse är människor och vår drivkraft är att skapa framgång för individer och därmed också för våra kunder. Med engagemang och närvaro matchar vi framgångsrikt rätt person till rätt plats. Clarify är ett konsultbolag som specialiserat sig på interimslösningar, rekryteringar och att utveckla chefer och medarbetare. Via vår historia, som startade redan på 80-talet, har vi inom Clarify byggt upp en gedigen kompetens och förmåga att lösa utmanande och komplexa rekryterings- och konsultuppdrag.

Att arbeta som konsult hos oss på Clarify
Som konsult hos oss på Clarify får du mer uppskattning än du någonsin erfarit. Via vårt unika koncept Clarify Potential, kommer vi att ta en aktiv roll i din professionella utveckling där vi erbjuder löpande stöttning och coaching. Självklart erbjuder vi även marknadsmässiga villkor, konsultträffar med olika teman och framförallt spännande uppdrag.

Dina kommande ansvarsområden:

· Leverantörsreskontra för ett av kundens finska dotterbolag vilket innefattar inläsning av leverantörsfakturor, inköpsordermatchning, kontering, betalningar, avstämning av leverantörsreskontra mot huvudbok.

· Kundreskontra för ett av kundens finska dotterbolag. Arbetet består av att läsa in kundinbetalningar, skicka påminnelser och avstämning av kundreskontra mot huvudbok

· Löpande bokföring för det finska dotterbolaget, bland annat rättelser av internkonteringar, momsdeklarationer, intrastat samt annan myndighetsrapportering

· Ansvarig för kontakt med revisorer

· Fungera som ett stöd till finska organisationen i redovisningsfrågor

· Periodiseringar, bankkontoavstämningar och alla andra avstämningar av balanskonton samt avsättningar.

· Delta i effektiviseringsprojekt inom ekonomi tillsammans med andra koncernbolag

· Vara delaktig i implementering av nytt ekonomisystem

· Månadsbokslut och årsbokslut.

Kvalifikationer och erfarenhet

· Utbildning inom ekonomi

· Några års arbetslivserfarenhet inom redovisning

· Goda kunskaper i Excel

· Flytande i finska och svenska i tal såväl som i skrift, samt meriterande med engelska

· Erfarenhet av att ha arbetet självständigt i både månadsbokslut och årsbokslut

· Erfarenhet av M3 (ekonomisystem) är meriterande

· Erfarenhet av redovisningsarbete i producerande bolag är meriterande

Personliga egenskaper

För att trivas i denna roll tycker du om att vara med i hela den ekonomiska processen, från ax till limpa. Du föredrar att förstå helheten i en verksamhet och är prestigelös i ditt arbete. Som person är du trygg med att jobba i team. I rollen ingår ett stort kontaktnät såväl internt som externt i organisationen, därav värdesätts egenskaper som kommunikativ, initiativtagande samt ödmjuk inför nya utmaningar.

Start: Januari 2020Placering: ÄlvsjöStockholmOmfattning: Konsultrekrytering, heltid

Bli en del av Clarify och skapa din framtid tillsammans med oss!

För mer information om rollen och hur det är att arbeta som konsult via Clarify så är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Fanny Mörk på Clarify, telefon 0707898779 eller mail fanny@clarify.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.