Finansansvarig till Amasten i Stockholm!

Tillbaka till pågående uppdrag
12 april 2021

Vill du arbeta som finansansvarig i ett expansivt entreprenöriellt företag där du får chansen att bidra till både din och bolagets utveckling? Vill du dessutom göra det i en varm och öppen kultur där vi lever våra värderingar samt arbetar hårt och långsiktigt, då vill vi gärna se din ansökan så snart som möjligt!

I rollen som finansansvarig kommer du att få utmana gränser och påverka ditt dagliga arbete. Vi värdesätter en arbetsmiljö där vi skapar möjligheter och vågar utvecklas. Du kommer att ha det totala ansvaret för Amastens finansiering via såväl seniora banklån som andra finansiella instrument, likviditetsplanering och upprätthållande av betalningsberedskap. Du kommer även ansvara för rapportering till såväl externa långivare som internt, avseende Compliance mot finanspolicy. Investeringar och fastighetsägande kan förekomma runt om i hela Sverige, varpå resor kommer förekomma i tjänsten. Du rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Löpande hantering av lånereskontra för Amastens finansiering av projekt, förvaltningsfastigheter samt bolagsfinansiering.
  • Löpande refinansiera befintlig lånestock i samband med förfall. Detta inkluderar att sammanställa finansieringsförfrågningar, utvärdera finansieringsofferter, förhandla villkor och förbereda beslutsmaterial till VD och Styrelse.
  • Utföra den kontroll av aktieböcker, aktiebrev, inteckningar samt upprätta kassaflödesrapporter.
  • Delta i förvärvsprocesser för att utvärdera attraktiviteten i förvärvsmöjligheter och säkra finansiering av nya fastighetsförvärv och projekt.
  • Arbeta aktivt med att utveckla Amastens finansieringsstrategi i syfte att bredda Amastens finansiering från dagens seniora banklån.
  • Löpande treasuryhantering av betalningar samt sammanställa löpande likviditetsprognoser och finansrapport.

Kvalifikationer och vem du är

Du har en akademisk utbildning i grunden och har arbetat flera år som kundansvarig inom bank och/eller en större finansavdelning inom fastighetsbolag. Du har ett brinnande intresse för finansieringsfrågor och vill vidareutvecklas inom området och få ta ett helhetsansvar. Via dina tidigare roller och erfarenheter är du van att arbeta självständigt. Du talar och skriver svenska som engelska flytande och har goda kunskaper i Excel, Word och PowerPoint.

Dina tidigare kollegor skulle beskriva dig som en noggrann och strukturerad person med en förmåga att organisera och prioritera ditt arbete. Du kommer att ha en mycket viktig roll hos oss och därför söker vi dig som gillar att samarbeta med andra, är kommunikativ och gärna tar egna initiativ för att nå lösningar. Vidare är du prestigelös, kavlar upp ärmarna när det behövs och tycker att det är viktigt att ha kul på jobbet!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Amasten med Clarify. Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Du är varmt välkommen att kontakta Fanny Mörk på Clarify, 070-789 8779, fanny@clarify.se eller Louise Westin, 072-509 57 97, louise.westin@clarify.se för mer information. Välkommen med din ansökan!

Om Amasten:

Amasten är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar 6 000 lägenheter i hela Sverige. Marknadsvärdet uppgår till ca 10 miljarder kronor. I dagsläget utgörs portföljen av 90 procent bostäder. Amastens ledord är TIA, trygghet, innovation, affärsmässighet. Amasten arbetar aktivt utifrån sina kärnvärden både vad gäller det interna och externa bemötandet. Amastens strategi är att växa och utöka beståndet genom förvärv, värdeskapande förvaltning, utveckling och nyproduktion. Målet är att vara en långsiktig och trygg fastighetsägare med fokus på hållbarhet. Amasten ska bidra till samhällsutvecklingen genom att erbjuda smarta och kostnadseffektiva bostäder till Sveriges tillväxtkommuner.