Financial Controller till SPP!

Tillbaka till pågående uppdrag
3 augusti 2021

Har du ett genuint intresse för redovisning, moms, skatt och förbättringsarbete? Då är detta rollen för dig! SPP söker nu en Financial Controller med ansvar för moms och skatt till deras koncernredovisningsfunktion i Stockholms City. Rollen som Financial Controller hos SPP innebär kvalificerat redovisningsarbete samt ansvar för alla bolagsrelaterade skatte- och momsfrågor inom SPP. Tjänsten är en tillsvidareanställning med önskad start så snart som möjligt.

Vi erbjuder dig

·        En del i ett team som arbetar tätt ihop och stöttar varandra för att nå våra gemensamma mål

·        En bred roll med varierande arbetsuppgifter i en föränderlig verksamhet

·        Arbete i ett kunskapsintensivt bolag med hållbara investeringar högt på agendan

·        Moderna lokaler mitt i City med tillgång till eget gym och Svanenmärkt personalrestaurang.

Ditt huvudsakliga ansvar

SPPs redovisningsavdelning har ansvar för svenska bolag och filialer inom Storebrandkoncernen. Bolagsansvar innebär att du ansvarar för månads-, kvartals och årsbokslut, årsredovisningar, kontakt med revisorer och myndighetsrapportering med mera för ett eller flera bolag inom koncernen. Rollen innebär även delaktighet i rapportering till moderbolaget samt deltagande i redovisningsrelaterade projekt. Du ansvarar för bolagsrelaterade skatte- och momsfrågor, kontrollerar inkomstdeklarationer, skatteberäkningar och alla i övrigt förekommande skatte- och momsrelaterade frågeställningar.

Kvalifikationer och bakgrund

För att lyckas och trivas i rollen är det viktigt att du tycker om att skapa kontakt och samarbeta med andra, är prestigelös, kommunikativ och självgående. Vidare är du analytisk och målinriktad, med förmågan och viljan att arbeta såväl operativt som strategiskt där du självständigt driver ditt arbete framåt. Fokus på verksamheten och ett proaktivt förhållningssätt är en självklarhet för dig där du är positiv till förändrings- och utvecklingsarbete.

·        Akademisk utbildning inom ekonomi samt 3-5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete

·        Hög förmåga att utrycka dig i såväl tal som skrift på svenska och engelska

·        Meriterande med erfarenhet från försäkringsbolag

·        Meriterande med erfarenhet från revision

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SPP med Clarify. Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Du är varmt välkommen att kontakta Fanny Mörk på Clarify, 070-789 8779, fanny@clarify.se för mer information. Välkommen med din ansökan!

Om SPP

SPP är tjänstepensionsbolaget som alltid vill gå steget längre. Vi brinner för att göra tjänstepension enkelt och hjälpa dig skapa ett attraktivt förmånspaket för dina anställda. Oavsett om du behöver smarta digitala tjänster som sparar tid, skräddarsydd rådgivning för dig och dina anställda, eller en fossilfri tjänstepension, så står vi redo. Med ett komplett erbjudande och djup kompetens tar vi oss an just din pensionsutmaning. SPP ingår i norska Storebrand och tillsammans förvaltar vi ett kapital på cirka 900 miljarder NOK åt våra kunder. Vi strävar efter att ge dig, ditt företag och dina anställda den bästa tjänstepensionslösningen utifrån just era behov. Med oss får du en partner som är där när du behöver, eller lite innan, så att allt kan rulla på utan friktion. SPP har länge jobbat målmedvetet för att hållbarhet ska vara en naturlig del av pensionen. Med expertis, erfarenhet och ett aldrig svalnande engagemang vill vi visa att hållbarhet lönar sig. För oss är hållbarhet mer än ett vackert ord, det är ett verktyg för att skapa värde åt dig som kund. Vi analyserar 100 procent av våra fonder utifrån sociala och miljömässiga faktorer och betygsätter deras respektive hållbarhetsnivå, oavsett om de är internt eller externt förvaltade.