Finance Director till Fazer Bageri!

Tillbaka till pågående uppdrag
2 augusti 2021

Välkommen till oss på Fazer Bageri! Här får du möjlighet att arbeta med några av branschens starkaste varumärken i en utvecklande och spännande roll, som du dessutom kommer få möjlighet att sätta din egen prägel på. Förutom att få arbeta i en stimulerande miljö, där din proaktivitet får blomstra, kommer du även att vara en viktig pusselbit inom Fazer Bageri. Du kommer att arbeta i en ”hands on roll” där du får möjlighet att påverka strategiska beslut samt arbeta nära verksamheten. Du kommer att leda och coacha ett team om två till tre självgående Controllers.

Nedan följer en del av dina ansvarsområden:

·        Utveckla och stödja implementering av ledningssystem inklusive ledningsmetoder för planering, målsättning och uppföljning med KPI:er.

·        Stödja utvecklingen av affärsstyrningsprocesser, verktyg och kompetenser.

·        Säkerställa korrekta analyser av affärsresultat för att stödja skapande av strategier, förändring och riskhantering samt taktiskt beslutsfattande.

·        Styra konsolidering, ekonomisk planering, budgetering och rapportering samt uppföljning.

·        Kort- och långsiktig planering och målsättning.

·        Säkerställa övervakning av affärsresultat och ekonomiska resultat.

·        Säkerställa kvaliteten och tillförlitligheten hos både ledning och lagstadgad rapportering.

·        Samordning av årsplan samt övervaka ekonomiska resultat/genomförande av planer.

Kvalifikationer

·        Masterexamen inom ekonomi, finans eller liknande.

·        Flera års erfarenhet av finanspositioner i FMCG-verksamheter.

·        Flera års erfarenhet av personalansvar.

·        Erfarenhet av att arbeta i internationell miljö.

·        Flytande i svenska och engelska.

Personliga egenskaper

För att du ska trivas i denna roll brinner du för att jobba både strategiskt och operativt i en bred verksamhetsnära ledarroll. Du beskrivs som en kommunikativ, positiv och engagerad person med en empatisk och prestigelös framtoning. Vidare är du trygg i dig själv, kreativ och kommer gärna med idéer och ha en kommersiell förståelse. Du är en noggrann, strukturerad och proaktiv person med en förmåga att organisera och prioritera ditt arbete. Du trivs med att ta egna initiativ och driver gärna projekt om det behövs. Andra självklara förmågor som vi förmodar att du redan besitter är en analytisk förmåga samt med system- och Excel kunskap.

Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar Fazer Bageri med Clarify. Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Du är varmt välkommen att kontakta Fanny Mörk, 070-789 8779, fanny@clarify.se eller Julia Zovko, 070-332 89 98, julia.zovko@clarify.se på Clarify för mer information. Välkommen med din ansökan!

Fazer

Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med missionen att skapa mat med mening – och en passion för att skapa glädjestunder för alla omkring honom. Enligt sin vision För perfekta dagar, formar Fazer framtidens smaker, traditioner och matupplevelser. Förankrade i vårt unika arv och baserade på djupa konsumentinsikter, fokuserar vi på innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Vi vill att människorna ska uppleva den nordiska magi vi skapar. Fazer fokuserar på snabbrörliga konsumentprodukter, har verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazer-koncernens omsättning 2020 uppgick till 1,1 miljarder euro och antalet anställda till närmare 8 500. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Northern Magic. Made Real. Läs mer på www.fazer.se.”