Senior Redovisningsekonom till AMF!

Tillbaka till pågående uppdrag
8 september 2021

Brinner du för redovisning, regelverk, utredning och förbättringsarbete i en specialistroll? Då är detta rollen för dig! AMF söker nu en Senior Redovisningsekonom med ansvar för att arbeta med implementation av nya regelverk och utredningar i redovisnings- och rapporteringsfrågor. I tjänsten ingår även att sköta moderbolagets skatteberäkning och deklaration samt tillhörande frågeställningar som uppkommer. Vidare kommer rollen innefatta samordning med de externa revisorerna och planering och kommunikation internt kopplat till de externa revisorernas granskningar. Tjänsten är en tillsvidareanställning med önskad start så snart som möjligt och är placerad mitt i Stockholms City. 

Redovisningsavdelningen inom AMF ansvarar för externa finansiella rapporteringen såsom bokslutsarbete, årsredovisning och rapportering till Finansinspektionen. Vi hanterar även bolagets skattedeklarationer och leverantörsreskontra.

Ditt huvudsakliga ansvar

·        Bevaka nya regelverk inom redovisning och rapportering och analysera effekter för AMF samt driva internt förändringsarbete inklusive implementation

·        Försäkringsredovisning och kravställning i försäkringssystem som levererar bokföring till redovisningen

·        Upprätta moderbolagets inkomstskattedeklaration

·        Samordna kommunikationen med de externa revisorerna och verksamheten samt hålla i tidplaner och revisionsrapportering.

·        Vara delaktig i kvalitetssäkring i övrig finansiell rapportering i samband med årsbokslut och rapportering till Finansinspektionen

·        Stötta verksamheten samt övriga inom arbetsgruppen i redovisningsfrågor

Kvalifikationer och bakgrund

Vi söker dig som har en civilekonomutbildning eller motsvarande. Du har 10–15 års erfarenhet av självständigt arbete innehållande kvalificerade och komplexa frågeställningar kring redovisning från tjänstepensionsbolag eller försäkringsbolag.

Egenskaper

Som person har du förmågan att självständigt leda förändringsarbete och driva utredningsarbete. Du är intresserad av och är bra på att sätta dig in i nya regelverk och analysera konsekvenser. Du är analytisk, tar egna initiativ, är självständig samt fungerar bra i grupp och tycker om att arbeta för gemensamma mål. Du är prestigelös och kan vid behov hjälpa till med andra uppgifter, som avdelningen ansvarar för.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AMF med Clarify. Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Du är varmt välkommen att kontakta Fanny Mörk på Clarify, 070-789 8779, fanny@clarify.se för mer information.

Välkommen med din ansökan!

Om AMF

AMF ligger mitt i centrala Stockholm och vi är idag cirka 350 medarbetare. Med fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på cirka 790 miljarder kronor är vi en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden och har därför ett stort samhällsansvar.

Vårt uppdrag är att ge våra kunder en så hög och trygg pension som möjligt. Och vi har alltid kundens bästa för ögonen. Vi ägs av fack och arbetsgivare tillsammans – och de har inget intresse av att själva ta del av vinsten. Därför går den oavkortat till våra kunder.

Vår vision är att bli bäst i Sverige på pensionen från jobbet. Vi drivs av ett stort engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Och vi lever enligt våra värdeord; enkel, trygg och mänsklig. Därför tycker vi att det är viktigt att visa varandra respekt och öppenhet på jobbet. Vi jobbar också för ett tydligt ledarskap, jämlikhet och mångfald genom rätten att få vara sig själv. Vi vill att alla ska känna arbetsglädje och trivas hos oss.