Senior Business Controller till Lantmännen Cerealia

Tillbaka till pågående uppdrag
4 januari 2022

Senior Business Controller till Lantmännen Cerealia

Är din passion också att göra positiv skillnad inom livsmedel? Bli en del av Lantmännen Cerealia, där vi tillsammans förenar ett starkt affärsfokus med ett brinnande intresse för människor i syfte att uppnå vår vision; att bli Nordens ledande livsmedelsföretag. Vi är en del av Lantmännen, en stor koncern med verksamhet globalt. Vi inspirerar och lyfter varandra på vägen mot våra mål – och vi vill ha med dig på vår resa!

Vi söker en Senior Business Controller till Lantmännen Cerealias färdigmatsverksamhet med varumärket Gooh! med kontor i Järna, söder om Stockholm. Som Senior Business Controller kommer du vara högst delaktig i arbetet med att driva tillväxt, lönsamhet och ha en central roll i affärsområdets fortsatta utveckling. Du kommer arbeta med allt från portföljanalyser till produktion till business case parallellt med att stötta den operativa verksamheten i finansiell uppföljning och analys. I din roll har du fullt ansvar för verksamhetens ekonomi med stor möjlighet att påverka såväl resultat som affär.

Några praktiska exempel på arbetsuppgifter och vad rollen ska åstadkomma:

  • Analys av resultat samt uppföljning av mål kopplat till affärsplan
  • Identifiera och föreslå aktiviteter och åtgärder som ökar företagets effektivitet och lönsamhet samt driva produktivitetsförbättringar
  • Medverka vid framtagning och uppföljning av produktkalkyler, portföljanalyser, Business Cases och andra relevanta ekonomiska underlag
  • Budget- och prognosarbete
  • Driva och medverka i olika projekt för att utveckla och effektivisera affären liksom säkerställa implementering av processer och rutiner
  • Ad-hoc analyser för att stötta affärsområdeschef och funktionschefer
  • Månads- och årsbokslut inklusive balansavstämningar

Vidare är du drivande i förbättringsarbete och standardisering i syfte att utveckla affären i ett nära samarbete med Affärsområdeschefen och övriga funktionschefer. Du arbetar verksamhetsnära som både stöd och kravställare till Försäljning, Marknad, Produktion och Inköp i finansiella frågor kopplat till effektivisering och tillväxt. Du kommer vara en aktiv deltagare i ledningsgruppen och förväntas vara med och driva affären i såväl strategiska affärsbeslut som operativa verksamhetsbeslut. Du ska även stödja som finansiell affärspartner Cerealias Growth Businesses funktion som består av, utöver färdigmatsverksamheten, M&A aktiviteter, Green Eating kategorin och innovation.

Personliga egenskaper

Det är viktigt att du som person besitter ett självförtroende i dig själv och din egen förmåga då du förväntas ha mod att ifrågasätta processer och strategier såväl som att fatta dina egna beslut. Du är öppen och transparent i ditt arbetssätt samt drivande då det finns det mycket utrymme att skapa och driva processerna framåt. Likaså är det viktigt att du kan balansera att vara serviceinriktad med att våga ställa krav. Vidare är du en ambitiös och resultatorienterad person med inställning att ”ingenting är omöjligt”. Du delar våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Du erbjuds

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Together we reimagine the world of grain!

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar Lantmännen/Cerealia med Clarify. Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Du är varmt välkommen att höra av dig till Sara Paulsson, 070-792 75 99, Sara@clarify.se eller Victor Edin, 070-743 13 44, Victor@clarify.se på Clarify för mer information.

Om Lantmännen Cerealia

Lantmännen Cerealia är en del av Lantmännens livsmedelsdivision. Vi utvecklar, tillverkar och saluför ett brett sortiment av nyttiga och hälsosamma livsmedel med basen i lokalt odlat spannmål. Vår kärnverksamhet är spannmålsbaserade produkter, inklusive mjöl, müsli, knäckebröd, pasta och pannkakor, men vi tillhandahåller även färdigrätter, vegetariska livsmedel och drycker, och mycket mer. Kungsörnen, AXA, START, FINN CRISP, Amo, Regal, Gooh och GoGreen är exempel på våra varumärken, som har ett gemensamt mål; att göra positiv skillnad inom livsmedel!

Läs mer på www.lantmannencerealia.com.