Är du en AP Specialist och önskar arbeta i en roll där du får utvecklas och samtidigt vara med på en spännande resa mot fortsatta framgångar? Scania Sverige AB erbjuder dig en viktig roll där du får möjlighet att bidra med dina kunskaper i bred tjänst inom leverantörsreskontra. Du kommer att vara en del av ett härligt och engagerat team om 13 medarbetare på huvudkontoret i Kungens Kurva. Utöver detta får du möjlighet att vara del av en avdelning som har påbörjat en resa mot automatisering och digitalisering i sina processer. Du rapporterar till Head of Financial Control & Accounting.

Exempel på dina kommande arbetsuppgifter

 • Ansvarig för Scania Sveriges funktion för Leverantörsreskontraarbete (AP)
 • Koordinera och förbättra fakturahanteringsprocessen vid nära samarbete med Back Office i Indien
 • Administrera attestdelegering
 • Utbilda och supportera användare i vårt fakturahanteringssystem exFlow
 • Utveckla rutiner inom leverantörsreskontran
 • Bokslutsarbete
 • Driva förbättringsprojekt

Kvalifikationer och erfarenhet

 • Minst 2-3 års arbetslivserfarenhet inom leverantörsreskontra
 • Minst gymnasieutbildning, meriterande med ekonomiutbildning
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Intresse för system och digitalisering

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen har du ett genuint intresse för leverantörsreskontrans alla flöden och en drivkraft att arbeta med förbättring av processerna. Du är prestigelös, positiv och tycker om att samarbeta tillsammans med andra. Att ha förmågan att ta egna initiativ, arbeta självständigt och vara proaktiv är viktigt i rollen, samtidigt som du behöver vara strukturerad och lyhörd gentemot organisationens behov. Utöver detta är du en person som trivs med att ha breda kontaktytor inom organisationen och tycker om och är duktig på att kommunicera med andra. Rollen innebär mycket kontakt med Back Office i Indien varför du ska känna dig bekväm med att agera kravställare gentemot dem.

Du erbjuds

Du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter och att få vara en del av ett bolag i tillväxt. Scania Sverige AB är ett bolag med en stark vilja att vara bäst och som medarbetare är du stolt över att arbeta på Scania där det finns en stark och positiv företagskultur som genomsyrar hela verksamheten. Som AP Specialist får du möjlighet att vara del av ett team med hög grad av öppenhet och högt i tak. I denna roll får du vara med och påverka och driva AP-avdelningen framåt. Hos Scania och på avdelningen finns goda möjligheter att få växa och bidra i ett bredare sammanhang.

Välkommen med din ansökan

I denna rekrytering samarbetar Scania Sverige med Clarify. Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Du är varmt välkommen att höra av dig till Julia Zovko, 070-332 89 98, julia@clarify.se eller Victor Edin, 070-743 13 44, victor@clarify.se på Clarify för mer information.

Om Scania Sverige AB

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav knappt 1 000 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Västmanland. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2022 registrerade Scania Sverige 2 462 tunga fordon till en marknadsandel på 40,6%, därtill registrerade Scania Sverige 239 Scaniabussar.