Din framtida roll

Vill du vara en del av norra Europas ledande aktör på fordonseftermarknaden med stark tillväxt och innovationsfokus? Som Business Controller på Mekonomen Company blir du en kritisk del av vår kärnverksamhet, där du kommer att arbeta tvärfunktionellt mellan vår sälj- och verkstadsfunktion. Du kommer att vara en nyckelspelare i att säkerställa precision och insikt i vår finansiella rapportering, utveckla och förbättra rapporterings- och datahanteringsprocesser samt leda strategiska projekt. Denna roll innebär inte bara en möjlighet att påverka vår dagliga verksamhet, utan också ett tillfälle ha en direkt påverkan på företagets strategi och tillväxt.

Vi är nyinflyttade i ett modernt och fräscht huvudkontor på Svetsarvägen 6 i Solna Business Park.

Exempel på dina kommande arbetsuppgifter

  • Ansvara för rapportering och finansiell uppföljning för hela den svenska verksamheten, inklusive budget- och prognosarbete samt bokslutsarbete.
  • Deltaga och leda strategiska projekt för att förbättra rapportering och datahantering.
  • Arbeta nära företagsledningen, inklusive CFO, för att optimera och strukturera rapporteringen.
  • Integrera och hantera data.

Vi söker dig som har

  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet av Business Control.
  • Avancerad kunskap i Excel och Power BI.
  • Universitetsexamen inom ekonomi.
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift.
  • Branscherfarenhet är meriterande.

Vem är du

Vi söker dig som är självgående, proaktiv och trivs i en föränderlig miljö med en förmåga att snabbt anpassa dig till nya förutsättningar. Du är social, prestigelös och flexibel med förmågan ta egna initiativ. Som en senior kollega i ett trevligt och öppet team förväntas du vara en stödjande och lyhörd person som kan agera som en central resurs för kollegor och partners. Vidare är du engagerad med ett stort intresse för verksamheten och ett sinne för siffror och analys.

Välkommen med din ansökan

I denna rekrytering samarbetar Mekonomen Company med Clarify. Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Du är varmt välkommen att höra av dig till Julia Zovko, 070-332 89 98, Julia@clarify.se för mer information.

Om Mekonomen Company

Vi är det svenska ägarbolaget till över 14 varumärken med koppling till verkstads– och fordonsbranschen, bland annat varumärkena Mekonomen, MECA, Speedy och ProMeister. Mekonomen Companys varumärken bildar tillsammans Sveriges största verkstadskedja med över 1000 anslutna verkstäder och cirka 200 butiker och expresslager från norr till söder. Mekonomen Company är i sin tur ett dotterbolag till MEKO AB som består av norra Europas ledande bilservicekedjor med över 4300 verkstäder och 470 butiker.