Vill du bli del av en familjeägd koncern som verkar inom flera olika branscher? Är du en positiv lagspelare som värderar teamets framgång högt? Då finns möjlighet för dig att bli en nyckelspelare inom Soya Group AB!

I rollen som Manager Group Control & Group Accounting får du möjlighet att leda ett team bestående av Financial- och Business Controllers samt Koncernredovisare om 9 medarbetare. Du blir en del av koncernens supportorganisation som arbetar gentemot huvudsakligen tre olika områden; shipping, fastigheter och miljöteknik. Du rapporterar till Head of Group Reporting & Group Control och sitter på huvudkontoret i trivsamma lokaler på Södermalm.

Du erbjuds

Du får en central roll där du får möjlighet att bidra till och leda en funktion inom Controlling och Koncernredovisning. Inom funktionen pågår ett arbete med att digitalisera och förbättra befintliga processer där du kommer att spela en nyckelroll. Utöver ansvar över medarbetarna i teamet arbetar du även operativt som controller för moderbolaget Soya Group AB.

Exempel på dina kommande arbetsuppgifter

  • Personalansvar och arbetsledning för medarbetare inom Group Control & Group Accounting
  • Driva utvecklingen av prognosprocess och koncernrapportering
  • Säkerställa redovisning och rapportering för koncernrapporteringen
  • Operativt arbete som controller för Soya Group AB 

Vi söker dig som har

  • Civilekonom eller likvärdigt
  • Flera års erfarenhet av personalansvar inom Controlling. Erfarenhet av Business Controlling och/eller Financial Controlling
  • Ett systemintresse och en vilja att förbättra och effektivisera processer och rutiner
  • Drivs av att arbeta affärsnära
  • Meriterande med erfarenhet av koncernredovisning

Vem är du?

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du är prestigelös och har ett proaktivt arbetssätt. Du är en trygg ledare med god förmåga att motivera och utveckla ditt team. Din analytiska förmåga och ditt strukturerade arbetssätt ses som viktiga delar för att landa rätt i rollen. Du är kommunikativt skicklig och är van vid att kommunicera både inom- och utanför teamet. Vidare ses ansvarstagande, noggrannhet och flexibilitet som viktiga egenskaper för att du ska trivas i rollen.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar Soya Group med Clarify. Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Du är varmt välkommen att höra av dig till Sara Paulsson, 070-792 75 99, Sara@clarify.se eller Victor Edin, 070-743 13 44, Victor@clarify.se på Clarify för mer information.

Om Soya Group

Soya Group består av helägda eller delägda bolag som är verksamma inom sjöfart, fastigheter, stuteri och miljöteknik. Fem kärnvärden genomsyrar hela koncernen: Pionjäranda, Långsiktighet, Kvalitet, Miljö och Socialt ansvar. Totalt arbetar ungefär 1 500 personer inom koncernens bolag och omsättningen är ca 2 miljarder kronor.

Bolagen delar på koncerngemensamma stödfunktioner: Group Communications, Group IS/IT, Group Human Resources inkl. Facility Services, Group Financial & Business Control, Group Treasury och Group Security. I koncernen ingår även Group Digitalization och Group Sustainable & Business Development. Ett 80-tal personer arbetar inom dessa avdelningar.