Om oss

Grundare och vision

Två generationers erfarenhet

Clarify är grundat av Louise Poltoft och Hans Poltoft. Viljan är att utveckla ett rekryterings- och konsultbolag som skapar mervärde och gör skillnad för både organisationer och individer, något som ska genomsyra alla våra medarbetare. Clarify rekryterar, hyr ut och utvecklar chefer och specialister. Spetskompetensen är att matcha rätt chef, specialist eller konsult. Vi är flexibla och snabbfotade och har höga ambitioner att bidra till en positiv utveckling på arbetsmarknaden.

ClarifyPotential – Unikt koncept

ClarifyPotential är det unika koncept vi tillämpar i våra rekrytering- och konsultprocesser. ClarifyPotential handlar om coachning och utveckling. Genom att använda ett coachande förhållningssätt kan vi optimera kommunikationen och tydligheten i allt vi gör. Vi vill utveckla och bidra till att både konsulter och kandidater når sin fulla potential, något som gynnar både dem själva och våra kunder.

Nytänk – med en historia

Vi har varit med från början! I slutet av 80-talet var Hans Poltoft pionjär när han startade ett av de första bemannings- och rekryteringsföretagen. Sen dess har familjen Poltoft grundat två stora och framgångsrika bemanningsföretag inom ekonomi och finans. Nu tar vi nästa steg. Historien fortsätter när två generationer knyts samman i familjeföretaget Clarify. Med Clarify vill vi förvalta vår långa erfarenhet genom att blicka framåt och tänka i nya banor.

Hög träffsäkerhet – Syna oss gärna

Med åren har vi byggt upp ett avundsvärt kontaktnät av kvalificerade ekonomer. Dessutom har vi hunnit testa att våra metoder fungerar. Det gör att vi idag vågar påstå att vi har den träffsäkerhet som krävs för att hitta den kandidat ni söker. Vi har över 3000 genomförda uppdrag i bagaget.

Syna oss gärna – vi är stolta över alla nöjda kunder vi haft förmånen att samarbeta med under våra 25 år i branschen. Om sanningen ska fram tycker vi faktiskt att vi har marknadens bästa leverans. Kontakta oss så berättar vi varför.

Vi som driver Clarify – tre systrar

När syskon arbetar tillsammans blir berg till guld. –Kinesiskt talesätt–

Sedan hösten 2015 arbetar samtliga tre systrarna Poltoft inom Clarify. För att skapa ett unikt företag med en kombinerad erfarenhet av flera branscher och få en tyngd inom ledarskapsområdet kom syskonen Janina och Caroline med på resan. “Det har alltid varit en dröm för oss att få skapa något tillsammans och få förvalta vår familjs historia vidare”. Genom syskonskapet kan vi bidra med en approach på marknaden som är genuin och helt unik.

Vi var med och startade branschen!

Det är med stolthet vi tre systrar för Hans arbete vidare genom att driva Clarify utifrån våra värdeord modiga, entreprenöriella, passionerade och närvarande. Ord som på många sätt beskriver hur Hans Poltoft själv var som person.

Hans Poltoft var en pionjär på slutet på 80-talet då han var en av dem som myntade begreppet bemanningsbranschen och startade branschens första bemanningsbolag, Ekonompoolen. Hans har sedan dess varit en mycket framgångsrik entreprenör och har sedan 80-talet drivit två stora och framgångsrika konsult- och rekryteringsbolag. Hösten 2013 förenas Hans och dottern Louise för att knyta samman två generationers kunskap inom konsultverksamhet och rekrytering, med en stor vilja och förmåga att återigen bidra med hjärta, kvalitet och en stor portion proaktivitet.

Vi som jobbar internt på Clarify

Louise Poltoft

Founder & CEO

Läs mer

070-775 99 01

Louise.poltoft@clarify.se

Louise är personalvetare med en specialisering inom psykologi, organisation och kommunikation. Med Clarify vill hon skapa ett innovativt konsultbolag som genom gedigen kunskap och kreativt tänkande utmanar branschen. Louise har ett skarpt sinne för att skapa goda relationer till både kunder, kandidater och konsulter och har en stor förmåga att snabbt kunna koppla behov till lösningar. Med ett enormt driv och stort engagemang levererar hon alltid det där lilla extra som gör stor skillnad i ett samarbete och som blir ett viktigt mervärde för alla parter.

I grunden har Louise lång erfarenhet av att själv arbeta som konsultchef, rekryteringskonsult, karriärcoach och headhunter och genom åren skaffat sig stor kunskap om hur andra bolag arbetar.

Caroline Poltoft

Partner & COO

Läs mer

070-775 99 03

Caroline.poltoft@clarify.se

Efter flera år med personalansvar och chef som inneburit flera rekryteringar och tillsättning av konsulter har Caroline skaffat sig stor kunskap och god förmåga i att kunna urskilja rätt konsult och kandidat på rätt plats. Hon har ett stort intresse för människan och är proffs på att urskilja nyanser i personligheter som blir ett viktigt tillägg till kundens kravprofil, något som gör träffsäkerheten mycket hög vid rekrytering och konsulttillsättning. Efter många år som utbildare inom Friskvårdsbranschen har hon stor kommunikativ förmåga och brinner för att skapa goda relationer med kunder, konsulter och kandidater. Carolines kompetens inom friskvård, ledarskap och utbildning är en viktig del i Clarify.

Janina Poltoft

Partner & Senior Consultant

Läs mer

070-775 99 02

Janina.poltoft@clarify.se

Janina är i grunden Hälsopedagog och har i många år arbetat som chef och ledare inom Friskvårdsbranschen. Det har givit henne stor kunskap och erfarenhet i att skapa och bygga starka team, att innovativt arbeta fram olika försäljningsstrategier samt erhållit stor kunskap om vad god hälsa innebär för framgång, både på individ och organisationsnivå. Janina har ett genuint intresse för människor och våra drivkrafter och vill genom sitt engagemang och sin kompetens skapa ett annorlunda sätt att arbeta med konsultverksamhet, utifrån ett hälsoperspektiv. Janina tror också på innovativa försäljningsmetoder för att kunna bygga starka och djupa relationer med de kunder som uppskattar ett nära samarbete som ger hög träffsäkerhet vid tillsättning av konsulter.

Fanny Mörk

Head of Operations

Läs mer

070-789 87 79

fanny@clarify.se

Fanny är utbildad personalvetare med en bakgrund inom retail. Sedan år 2017 har rekryterings- och konsultbranschen varit en självklarhet i Fannys karriär, där hon främst arbetat inom områdena för IT, teknik och ekonomi. Detta har hon gjort i roller som Rekryterare, Competence Manager och Konsultchef.

Det som driver Fanny är affärer, resultat och löpande utmaningar. Hon passioneras av att göra det lilla extra för alla parter, det vill säga kunder, konsulter, kandidater och kollegor. I sin yrkesroll är Fanny snabb, effektiv och kreativ. Som person är hon driven, öppensinnad, ärlig och engagerad. Fanny får alltid energi i mötet med andra människor.

Hos oss på Clarify är Fanny Head of Operations, vilket innebär att hon är ansvarig för vårt leveransteam. Fanny brinner för att skapa ett team med hög kvalitet och effektivitet som sticker ut på marknaden. Fannys unika driv, engagemang och kreativitet kommer väl till hands i sin roll vars uppdrag är att skapa Nordens bästa leveransteam.

Kontakta gärna Fanny på 070-789 87 79!

Louise Westin

Candidate Manager (Parental leave)

Läs mer

072-509 57 97

louise.westin@clarify.se

Som nätverksansvarig på Clarify fokuserar Louise på att bygga och utveckla vårt konsultnätverk bestående av kvalificerade ekonomiprofiler. Louise arbetar aktivt med search och har kontinuerligt proaktiva möten med intressanta konsulter för att på så sätt kunna matcha rätt konsult mot rätt kunduppdrag. Louise drivs av nyfikenhet och att få lära känna människor vilket gör henne mycket träffsäker i sin förmåga att matcha rätt konsult till rätt uppdrag och kan på så sätt göra stor skillnad för individer och organisationer.

Framträdande drag hos Louise är att hon är en trygg person med mycket glädje och kärlek. Hon är en sann människokännare som trivs med att uppmärksamma andra i sin omgivning. Tävlingsandan är det inget fel på, och om Louise får bestämma ska det gärna gå fort, ändock med stort fokus på ett väl utfört och ordningsamt jobb.

Idag arbetar Louise tillsammans med oss på Clarify och vill mer än gärna etablera kontakt med dig om du, som konsult eller underkonsult inom ekonomiområdet, ser dig om för nya spännande utmaningar.

Julia Zovko

Researcher

Läs mer

070-332 89 98

julia.zovko@clarify.se

Julia är utbildad personalvetare med bakgrund inom ekonomi. När Julia tog sin examen tog hon klivet in i rekryterings- och konsultbranschen där hon får kombinera sina ekonomikunskaper med det hon trivs bäst med, att jobba med människor.

Julia jobbar som Researcher där hon letar talanger inom ekonomi och finans. Det som driver Julia är nya utmaningar och mötet med nya människor. Julia är en energisk, glad, engagerad person och är mycket mån om människorna runt omkring henne. I sin yrkesroll är Julia engagerad, prestigelös, fokuserad och strävar alltid efter att leverera till 100 %. Kontakta gärna Julia om du är nyfiken på nya möjligheter i din karriär.

Victor Edin

Researcher

Läs mer

070-743 13 44

victor@clarify.se

Victor har en bakgrund inom serviceyrket och hotellbranschen. Det var genom arbetslivserfarenheter från service som intresset för människor utvidgades samtidigt som intresset för personal- och organisationsfrågor utvecklades. Därav föll personalvetarprogrammet med en specialisering inom arbetsliv och organisation som ett naturligt val av utbildning för Victor.

I sin roll som researcher kan Victors genuina intresse för människor och förståelse för individen i det organisatoriska sammanhanget kanaliseras när han, i varje uppdrag, strävar efter att göra en fulländad matchning; för individen, kunden och organisationen.

Sara Paulsson

Consultant Manager & Recruitment

Läs mer

070-792 75 99

sara@clariy.se

Sara började sin karriär inom revision på Big 4 och har efter det haft olika linjeroller, främst med fokus på Financial Controlling. Med bakgrund i revision och operativa roller på ekonomiavdelningen har Sara skapat sig en bred förståelse för ekonomifunktionen.

 

Med sin erfarenhet från olika ekonomiavdelningar har Sara lätt för att sätta sig in i och förstå kundens behov samt vilken personlighet och kompetens som kommer att passa bäst i en specifik roll.

 

Sara trivs med att arbeta effektivt och med ett starkt engagemang. Genom tidigare roller har hon skapat sig ett brett kontaktnät och drivs av att fortsätta bygga relationer och att matcha rätt kandidat till rätt roll.

Albin Johansson

Consultant Manager & Recruitment

Läs mer

079-077 99 10

albin@clarify.se

Jorian Hipp

Candidate Manager

Läs mer

jorian@clarify.se

Jorian har en bakgrund inom försäkrings- och servicebranschen. Daglig kontakt med kunder och samarbetspartners har varit ett naturligt inslag i hans tidigare professioner.

Han har alltid haft ett brinnande intresse för människor och det personliga mötet vilket låg till grund för valet att studera personalvetarprogrammet  med inriktning organisation- och arbetsliv.

Jorian har genom sin utbildning och tidigare erfarenheter förstått vikten av ett organisatoriskt helhetstänk med det bästa i åtanke för såväl kandidat som kund och hans största utmaning och drivkraft i sin roll som Candidate Manager.