För att kunna få eventuell skatteåterbäring innan midsommar krävs att man har angett bankkonto i deklarationen och att man har deklarerat elektroniskt. Totalt har 1 025 540 personer missat att anmäla bankkonto inför årets deklaration, men det är inte försent än.

– Det är viktigt att bankkontot är ditt eget och inte någon annans. Det kan inte heller vara ett konto med flera ägare. Vi kontrollerar att det konto som anges är korrekt innan vi accepterar det i våra system. Om man ändrar konto kan man vänta en vecka och sedan gå in i vår e-tjänst och se om det har blivit accepterat, säger Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Inför årets deklaration har 1 025 540 personer antingen inte anmält något bankkonto eller anmält ett felaktigt konto. Det innebär att de inte har möjlighet att få tillbaka eventuell skatteåterbäring före midsommar.

– Sista dag att deklarera är den 5 maj och det går bra att anmäla konto ända tills deklarationen stänger. Så de som har missat att anmäla konto har fortfarande chans att göra det, säger Kay Kojer.

Källa: www.skatteverket.se