Tony Robbins: Så lyckas du med nyårslöftet

Svårt att hålla nyårslöftet? Du är inte ensam. Statistik visar att 95 procent av de som gav ett nyårslöfte redan brutit det efter 15 dagar. I ledarskapsgurun Tony Robbins video berättar han hur man lyckas hålla löften.
Annons:
54-åriga Anthony “Tony” Robbins är sannolikt världens största självhjälpsguru. Hans böcker har sålt i miljonupplagor och tusentals kommer på hans föreläsningar för att bland annat gå på glödande kol. En av hans filmer handlar om problemet att hålla nyårslöften och hur man ska lyckas längre än 15 dagar.

”Du tycker kanske att du behöver en fresh start, att du kan förändra dig och ditt liv. Men förändring är oundvikligt – ekonomin och vädret och dina relationer kommer att förändras. Men vad du egentligen behöver är förbättring, framsteg”, säger Tony Robbins.

Så vad krävs för att åstadkomma en förändring som håller? Tony Robbins föreslår att backa bandet, till själva löftet:

”Första steget är att ha en vision. Ett nyårslöfte är en slags vision. Men det ska vara en vision av vad du verkligen innerst inne vill ha. Inte vad du tror att du vill ha eller borde ha. Du kanske ska sluta äta socker, sluta röka eller gå ned 10 kg. Problemet med den typen av löften är att de inte säger vad du kommer att få. De handlar mer om vad du INTE kommer att få. Att gå vidare med ett sådant löfte är svårt. En vision å andra sidan är vad du kommer att skapa. En vision som verkligen fungerar är en som entusiasmerar, som har kraften att dra dig framåt, som attraherar dig”, säger Tony Robbins.

Och när det vissa dagar är extra svårt att hålla löftena behövs motivation:

”Du behöver tillräckligt bra orsaker att trycka sig igenom mot målet när det blir svårt att hålla kursen. Du måste känna din vision varje dag”, säger Tony Robbins.

Nyckeln är att koppla visionen till känslor för att få de rätta drivkrafterna, menar Tony Robbins:

”Har du till exempel någonsin velat ha något i livet så mycket att du tänkte på det hela tiden, att du ville få det hända? Det var så otroligt lockande, så fantastiskt och att du inte ens hade någon plan för hur du skulle få det men ditt mål, din vision var i dina känslor så ofta och så starkt att det bara måste ske”.

Dessa och ytterligare en rad tips ges i Tony Robbins 35 minuter långa video som definitivt förändrar synen på dina nyårslöften.