Till alla kandidathjältar

Idag ska processen gå snabbt och återkopplingen hinner man kanske inte med, det är bara en roll eller en tjänst som ska tillsättas. Man missar då det viktiga, vilket är människorna bakom varje enskilt CV, att det handlar lika mycket om att hjälpa och stötta dessa individer som är ute på arbetsmarknaden. Ge dem feedback, ta sig tid till att förklara och coacha och återkomma när du lovat. Vad är vårt syfte med att arbeta som konsult egentligen? För oss på Clarify handlar det om att vi arbetar med människor och hjälper dem att kunna göra skillnad i sin arbetssituation. Vi får inte glömma bort att det är människor som faktiskt lägger ner tid på att göra i ordning och skicka in sin ansökan, hittar på en anledning för att gå på intervju, sitter och berättar om sig själv och om sitt arbetsliv för en helt okänd person.

Visst vore det då självklart att samma person borde få en återkoppling. Men detta är inte självklart idag tyvärr. Idag är det inte heller självklart att kandidaten har någon att kontakta för frågor när en annons ligger ute. Inte heller är det självklart att kandidaterna får tiden att ställa frågor kring rollen. Eller att få en återkoppling om hur processen går eller t o m få ett nej tack efter att varit på en intervju. Vad är vårt syfte igen? Varför arbetar vi i denna bransch om vi inte vill finnas till för våra kandidater och de människor vi möter?

Tack alla modiga kandidater som ger så mycket av er själva i en process och som ger allt fastän ni inte vet om ni kommer att ”vinna”. Nu är det dags för er att få tillbaka…Vi på Clarify har redan börjat!

Patricia Jerring
Senior konsult
Clarify